Anordna en konferens hos oss eller tillbringa här Din fritid i Myllyniemi

Kom till oss i grupp eller med Din familj. Anordna en konferens, ett möte eller utbildning för Dina affärsvänner. Eller skulle Du bara vilja tillbringa ett par dagars ledighet? Allt detta kan Du uppleva i lugn och ro hos oss i finländska Lappland. I Myllyniemi finns den riktiga atmosfären för olika aktiviteter. Vi erbjuder även Ditt företag eller förening all modern teknisk utrustning (t.ex. kopieringsmaskiner, OH-projektorer, video osv.). Allt Du behöver ta med Dig är ett bra humör och förmågan att samarbeta. 

I Myllyniemi njuter Du av helpension. Våran kökspersonal ser till att Du får frisk hemgjord finländsk mat. Det finns även många specialiteter från finländska Lappland. På kvällen kan Du njuta i lugn och ro i bastun vid stranden. Eller så kan Du göra det bekvämt för Dig framför brasan i en gillestuga. Om Du övernattar i en Viekko, har Du även möjligheten att använda en egen bastu. 

I fjällstugan är humöret på topp

Om Du vill övernatta i en fjällstuga har Du möjligheten att välja mellan ett dubbelrum eller ett fyrbäddsrum. Vi erbjuder två dubbelrum och sju fyrbäddsrum. Totalt så finns det 32 bäddar i fjällstugorna. I fjällstugorna finns det även gemensamma utrymmen som alla gäster har tillgång till. De är toaletter, torkrum, kök och en stor gillestuga. Du kan även använda dessa gemensamma utrymmen om Du besöker oss med Din husvagn. För bilen och husvagnen finns det motorvärmare.

I en Viekko kommer Du att trivas

En möjlighet för övernattning som speciellt familjer tycker om är en Viekko. Viekko är en trerumslägenhet med kök från 67,5 m² till 76 m². I Myllyniemi finns det sex stycken Viekkos. Varje Viekko har fyra bäddar, kök med porslin och bestick, torkskåp, dusch, WC och bastu. Framför Viekkon finns det privatparkering med motorvärmare. När Du övernattar i en Viekko kan Du också använda ett skidställ och gasflaska för att valla Dina skidor.

Välkommen till Myllyniemi, det äkta finländska Lappland

Myllyniemi ligger i närheten av byn Kerässieppi i Mounios kommun. Myllyniemi är en bra bas i västra finländska Lappland. Myllyniemi ligger på stranden av Sieppijärvi vid gränsen till nationalparken Pallas-Ounastunturi. Här kan Du vara i lugn och ro men ändå vara nära det stora turistcentrumet i finländska Lappland. Tycker Du om att åka längdskidor så erbjuder vi goda möjligheter. I området finns det många skidspår som håller bra kvalitet under hela skidsäsongen. Det närmaste skidcentrumet ligger i Olos, ungefär 26 km från Myllyniemi. Inom en omkrets av 100 km ligger också skidcentrumen Pallas, Levi, Ylläs och Heta.

Sommarsäsongen och när löven ändrar färg på hösten är något speciellt. På vinter ligger hela nationalparken täckt i snö och Du kan bara ta Dig fram där på skidor. I omgivningen finns det också bra fiskevatten. Det enda Du behöver göra är att köpa ett fiskekort och kan sedan direkt därefter börja fiska.

Jussi Hernesniemi
tel.  +358 50 336 7263